Количка

Вашата количка е празна.

Хлорът във водата, с която се къпете, бавно трови организма ви

Премахни хлора с витамин С

Да ви се е случвало някога да влезете за сутрешния си душ и да усетите силния отблъскващ мирис на хлор от водата?

Знаете ли, че вашето тяло абсорбира повече хлор и токсични химикали за един 10 минутен горещ душ с нефилтрирана чешмяна вода, отколкото бихте поели с изпиването на 8 чаши чешмяна вода!

Странно е как някои хора отделят толкова време и средства, за да се предпазят от хлора в питейната си вода, а напълно игнорират хлора във водата, с която се къпят, не мислите ли.

Хлорът е високо ефективен и евтин дезинфектант, който се добавя към питейната вода, за да се предотврати развитието на вируси, бактерии и други патогени. Но въпреки, че е доста ефективен в убиването на бактерии, той също така бавно и системно трови вас и вашето семейство и с тази статия ще ви покажем как става това.

ВНИМАНИЕ! ВАШАТА КОЖА АБСОРБИРА ХЛОР!

Кожата абсорбира хлорНЕКА ДОКАЖЕМ ТОВА КАТО НАПРАВИМ ПРОСТ И ЛЕСЕН ЕКСПЕРИМЕНТ:

Налейте две чаши с чешмяна вода. Капнете няколко капки за определяне наличие на хлор в едната чаша /използват се масово от фирмите за поддържане на басейни и се продават на много места/. Водата позеленява, което показва, че има хлор. След това потопете ръката си за около 30 секунди в другата чашата. Извадете ръката си и капнете отново няколко капки за определяне на хлор в тази чаша.

ХЛОР ВЕЧЕ НЯМА! КЪДЕ ЛИ Е ОТИШЪЛ ЩЕ ПОПИТАТЕ…? РАЗБИРА СЕ ВЪВ ВАШАТА КОЖА!

ВРЕДАТА ОТ ХЛОРА ЗА ВАШАТА КОЖА, ОЧИ И БЕЛИ ДРОБОВЕ!

Хлорът изсушава кожата

Когато си взимате горещ душ, топлата вода кара кожата да действа като гъба. Порите се отварят, а топлата вода превръща хлора в опасен газ, който атакува нашата кожа, дихателна система, бъбреци, очи и други органи.

Попадайки във водата, хлорът се свързва с органичните замърсители в нея, при който контакт се образуват силно токсичните хлорамини и хлороформ. Хлороформът е особено опасен при децата и причина за ред хронични дихателни заболявания. При нагряване на хлорираната вода от нея се изпарява до 50% от разтворения хлороформ и до 80% трихлоретилен, така тези токсични съединения попадат в организма, чрез кожата и дихателните пътища.

Резултатът са суха кожа, обриви, раздразнения, акне, възпалени очи, възпалено гърло и бели дробове, астма, мигрена, артрит и отслабена имунна система.

ВРЕДАТА ОТ ХЛОРА ЗА ВАШАТА КОСА!

Хлорът изсушава косата виХлорът във водата, с която се къпете и по-специално неговата по-концентрирана газообразна форма, силно изсушава натуралния овлажнител на косата или така наречения себиум, като я прави суха и лесно чуплива. Продължителното излагане на хлорирана вода може да увреди фоликулите и дори да доведе до косопад. Хлорът е още по-вреден за боядисана или химически третирана коса. Амоняка, който се използва в боите, позволява на хлорът да навлезе много по-лесно в кортекса на косъма и когато тази вече повредена от боята коса се изложи на вода с хлор, ефектът за нея е опустошителен.

КАК ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ВРЕДНИЯ ХЛОР ВЪВ ВОДАТА, С КОЯТО СЕ КЪПЕТЕ?

За щастие, вече на пазара има продукти, които могат почти напълно да елиминират хлора и токсичните хлорамини и хлороформ от водата, с която се къпете.

Един от най-евтиният и най-масово използван вариант са филтрите с активен въглен. За съжаление, тези филтри са и най-неефективният метод за премахване на хлора и хлорамините, тъй като те стават почти безполезни, когато температурата на водата е висока.

Друг вариант са така наречените KDF филтри. Те представляват равни части мед и цинк, като използват химически процес на обмяна на електрони със замърсителите. Това “отдаване” и “приемане” на електрони превръща много замърсители в безвредни съставки. Техният голям недостатък е, че не филтрират хлорамините и не са толкова ефективни при недостатъчно налягане на водата.

Безспорно най-ефективният вариант са душовете с Витамин С. Тези душове са доказано най-добрият метод за премахване на вредните съставки от водата, с която се къпете, тъй като могат да елиминират до 99.99% от хлора и хлорамините във водата, докато другите видове филтри успяват максимум на 20-70%. Освен това душовете с витамин С не се влияят от температурата на водата. Тези душове ползват пълнител с чист витамин С, който доказано неутрализира хлора и хлорамините. А къпането с вода без хлор има много предимства. Ето някои от тях:

Душ с витамин С

► Без изсушаващия ефект на хлора, кожата става по-мека, по-здрава, по-еластична и изглежда по млада.

►С премахването на хлора от водата, с която се къпете се намалява и вероятността от поява на кожни обриви, раздразнения и бръчки.

► Косата става много по-мека и запазва естествените си овлажнители. Така нуждата от скъпи лосиони за коса намалява значително.

► Тъй като хлорът е един от най-силните окислители и предизвиква умора, къпането с вода без хлор, ще ви направи много по-енергични и жизнени.

► Премахването на хлора може да е най-благоприятно за вашите малки деца, тъй като те са и най-податливи на вредните хлорни изпарения.

► Витамин С е мощен антиоксидант, който може да  регенерира кожата и косата ви и да възстанови щетите, които сте им нанасяли с години, къпейки се с хлорирана вода.

И ако мислите, че тази статия е наша измислица и просто една реклама на нашия продукт, сте много далече от истината. Проблем наистина съществува, макар много хора да не го съзнават. Сега ще си кажете, добре ама ние досега все с тази вода сме се къпали и нищо ни няма! Това, че нищо ви няма на пръв поглед не значи, че хлорът не ви влияе зле и не ви трови. Той е отрова и много силен окислител, и в много страни отдавна са започнали да използват други средства за дезинфекция на водата, като озониране например.

Проблемът е дори доста по-сериозен, тъй като ние сме се опитали да ви спестим много от по-крайните мнения на редица специалисти за вредата от хлора, които дори директно правят връзката между хлорирането и развитието на някои видове рак и генни мутации. Някои от тези мнения може да видите ето тук: www.lekar.bg или zdravivsekiden.com

За нас е важно да ви насочим, че има проблем, а дали ще вземете мерки и какви оставяме изцяло на вас. Всеки трябва да има право на информиран избор! Ако все пак решите да вземете мерки, повече информация за нашия душ с Витамин С може да видите тук: www.hygeawatersystem.bg/hygea-aroma-spa

Сподели тази статия с приятел:
ХИГЕЯ УОТЪР ООД
Адрес: бул. Княз Борис I №133, офис 3, Варна, България
Пиши ни във
Вайбър