Количка

Вашата количка е празна.

Може ли въздухът във вашия дом да ви разболее?

Може ли въздухът във вашия дом да ви разболее? | Пречистватели на въздух Hygea Air

Качеството на въздуха в дома ви е критичен компонент за поддържане на вашето здраве. Но се оказва, че повечето хора нямат представа какво вдишват всеки ден.

Едно от предизвикателствата при откриването на тези заплахи, казва д-р Джанг, професор по електро и компютърно инженерство в Мичиганския университет е, че „повечето замърсители на въздуха в затворени помещения са безцветни, без мирис или твърде малки, за да бъдат видени от невъоръжено око.”

За да докажат това нагледно, д-р Джанг и група колеги разработват интелигентен сензор, който проследява дори най-малките частици от замърсяването в закрити помещения, след което използват този сензор за наблюдение на качеството на въздуха в пет различни домове в Мичиган. Субектите на изследването са избрани, защото споделят, че не се чувстват добре, но не могат да идентифицират защо.

В продължение на 6 до 10 седмици сензорите, поставени във всекидневната на всеки дом, разкриват, че замърсителите на въздуха в помещенията, определено са една от главните причини субектите на изследването да не се чувстват добре. „Оказва се, че повечето хора нямат представа какво вдишват всеки ден“, отбелязва д-р Джанг. “След като вдишвате тези микроскопични частици, е много трудно да ги извадите от тялото си.”

За повечето от нас домовете ни са СВЕТИЛИЩА, изолиращи ни от опасностите на външния свят. Палим ароматни свещи, за да се отпуснем. Четем до камината. Ароматизираме въздуха с освежители и натурални масла. Готвим здравословни ястия и по-късно, гледаме телевизия с кучето или котката, сигурни и спокойни, че всичко е наред.

Може обаче да се изненадате да научите, че нещата, които правим, за да направим домовете си по-уютни, могат да доведат до астма, респираторни проблеми, алергии или още по-лошо, до влошено качество на въздуха в дома, което засяга огромна част от световното население. Всъщност се смята, че мръсният въздух е убил над 260 милиона души само през 20-ти век, като отнема повече животи всяка година, отколкото маларията, туберкулозата и СПИН взети заедно.

Симптомите от замърсения въздуха в помещенията варират от хронични настинки до замаяност, кожни обриви и задух. По-сериозните заболявания могат да включват пневмония, астма, респираторни инфекции, усложнения при бременност и в някои случаи дори рак.

Според експерта по замърсителите в помещенията д-р Брент Стивънс, качеството на въздуха в дома ви може да бъде понякога до 10 пъти по-лошо – от въздуха навън и голяма част от това замърсяване е силно обвързано с обичайните ви домакински дейности.

ДА ИМАТЕ ЗДРАВОСЛОВЕН ДОМ, често изисква конвенционална мъдрост. Например, някои стайни растения, ароматизатори и освежители за въздух, „био“ или „натурални“ почистващи препарати и етерични масла понякога причиняват повече вреда, отколкото полза, тъй като те могат да отделят органични химикали сами по себе си.

Отварянето на прозореца, използването на вентилатор или пускането климатика може да изглежда полезно, но всъщност може просто да изостри проблема ви с праха и мръсния въздух, тъй като това просто размества вече замърсения въздух, вместо да го елиминира.

Всъщност според почти всички експерти в областта, най-лесния и ефективен начин за справяне със замърсения въздух в затворени помещения е използването на качествен пречиствател на въздух, който няма просто да раздвижи замърсителите в дома ви, а ще ги филтрира и може да бъде от огромна полза за вашето здраве.

„Искаме домовете ни да бъдат най-доброто място за живеене“, казва д-р Стивънс. „За щастие имаме средствата сами да направим това!“
Вижте повече за нашите пречистватели на въздух и как те могат да значително да подобрят качеството на въздуха във вашия дом:
  • 347.00 лв.
  • 249.00 лв.
  • 97.00 лв.
  • 69.00 лв.
  • 59.00 лв.
  • 49.00 лв.
Сподели тази статия с приятел:
ХИГЕЯ УОТЪР ООД
Адрес: бул. Княз Борис I №133, офис 3, Варна, България
Пиши ни във
Вайбър