Количка

Вашата количка е празна.

Какво е натурално алкална вода и ползите от нея

Знаете ли, че когато е нарушен алкално-киселинният баланс в организма ви, тялото започва да “краде” калций от собствените си кости, за да неутрализира киселинността? 

Тялото перфектно може само да поддържа собствения си pH баланс стига то да получава правилните хранителни вещества и минерали. Благодарение обаче на съвременния ни начин на хранене и живот, ние бавно, но методично изчерпваме запаса от алкални минерали в тялото си и ставаме прекалено киселинни.

Какво е Натурално алкална и изкуствено алкална вода

Алкалността на една вода се определя от нейното pH. Обикновената чешмяна вода има неутрално pH около 7, докато алкалната вода обикновено има pH между 8 и 9.5.

Важно е обаче да се отбележи, че алкалната вода може да е НАТУРАЛНО АЛКАЛНА или ИЗКУСТВЕНО АЛКАЛНА. Чудите се защо? Нека обясним.

Натурално алкалната вода съдържа в себе си натурални алкални минерали като калций, магнезий, от които организмът ни се нуждае, за да се бори със свръх киселинността. Такава е изворната вода и може да се намери на много места в природата. Такава вода може да се получи и чрез филтрация на чешмяна вода и допълнително обогатяване с натурални алкални минерали, получено по естествен гравитационен принцип, без електричество.

Изкуствено алкалната вода, като такава е водата от всички електрически йонизатори, има pH което е изкуствено завишено, чрез разделяне на молекулата на водата и има абсолютно същите алкални минерали, каквито има и чешмяната вода, от която всъщност е направена. Изкуствено алкалната вода дори е доказано, че има някои странични ефекти, а от химическа гледна точка, такава вода не може да се намери никъде в природата.

“Консумирайте това, което ви дава Природата. Винаги, когато човек се е опитвал да ПОДОБРИ природата, е грешал!” – Wallace D Wattles

ползи за здравето от натурално алкалната вода

ЕФЕКТИВНО БАЛАНСИРА АЛКАЛНО-КИСЕЛИННИТЕ НИВА В ОРГАНИЗМА:

Диетата на средния модерен човек се състои предимно от свръх киселинни продукти като месо, сирене, кашкавал, масло, олио, алкохол, кафе, газирани напитки, сладки неща. Консумацията на всички тези продукти ежедневно натрупва киселинни отпадъци в нашето тяло. А болестите започват, когато киселинните нива станат високи.

Алкалната вода може да ви помогне, като неутрализира киселинните нива в тялото ви. Нашия стомах има постоянно много ниско киселинно pH и само алкалните минерали в натурално алкалната вода, могат да повлияят на тази киселинност. Изкуствено алкалната вода изцяло се неутрализира в стомаха, тъй като не съдържа никакви допълнителни алкални минерали.

ПРОМОТИРА ПО-ДОБРО ХИДРАТИРАНЕ НА ОРГАНИЗМА:

Алкалната вода има по-малки молекулни клъстъри, тоест състои се от групи от по 5-6 молекули H2O, докато нормалната вода се състои от клъстъри от по 14-15 молекули. Това я прави много по-лесна за усвояване от клетките в организма спрямо чешмяната вода и ѝ придава мек, копринен вкус.

ДЕТОКСИКИРА ОРГАНИЗМА:

Едно от най-важните свойства на алкалната вода е да отмива токсините, които са причината за много от болестите и проблемите в организма. Пиенето на достатъчно количество алкална вода е изключително важно за доброто здраве. В почти всяка диета ще прочетете, че е много важно да пиете вода. Само че, алкалната вода е много по-ефективна от чешмяната такава, тъй като алкалните минерали съдържащи се в нея неутрализират киселинните отпадъци. Разбира се здравословната диета, която включва много плодове и зеленчуци е също много важна, но пиенето на поне 8 чаши вода дневно е основата на детоксикацията.

ЗАСИЛВА ИМУННАТА СИСТЕМА:

Поддържането на оптимален алкално-киселинен баланс може да подсили вашата имунна система. Това е естествен ефект от неутрализирането на свободните радикали в тялото и детоксикирането му.

НАТУРАЛНО АЛКАЛНАТА ВОДА МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ:

Натурално алкалната вода може да е от голяма полза за тези от вас, които имат проблеми с теглото. Съвременна диета се състои предимно от бързи киселинни храни, които значително повишават киселинните отлагания в тялото. Като резултат, тялото създава повече мастни клетки, за да неутрализира тези киселини и да се предпази. Неминуемият резултат е излишно тегло. Алкалната вода неутрализира киселините в тялото и така на него не му се налага да произвежда повече мастни клетки. Тяло което има здравословен алкално-киселинен баланс отслабва много по-лесно от тяло, което е твърде киселинно.

НАТУРАЛНО АЛКАЛНАТА ВОДА МОЖЕ ДА ПРЕДОТВРАТИ ДИАБЕТ:

Доктор Theodore Baroody, в своето изследване относно алкалната вода, споменава за много важна връзка между приема на захари и алкалната вода. В своята книга “Алкализирай се или умри” д-р Baroody казва:

“Панкреасът е силно зависим от правилната алкална диета. В замяна, той продуцира алкални храносмилателни ензими. Функциите на панкреаса намаляват прекалената киселинност. Панкреасът също така регулира кръвната захар, която е източник на енергията в организма. Ето защо, за да имате нормална кръвна захар, поддържайте правилна алкална диета.”

В Япония, д-р Keijiro Kuwabara третира диабет с алкална вода от години. Той казва, че дори пиенето на алкална вода само за около месец, може да значително да нормализира нивата на кръвната захар.

В заключение можем само да кажем, че ползите от натурално алкалната вода са изключително много. Толкова много, че ако имате някакви здравословни проблеми или просто страдате от някои от симптомите на свръх киселинността като главоболие, умора, болки в ставите, наднормено тегло, аритмия, задух и още много други, натурално алкалната вода трябва да е първото нещо, което да включите в диетата си.
Продукти за чиста алкална вода

ПРОДУКТИ ЗА ИСТИНСКИ ЧИСТА, ЗДРАВОСЛОВНА, АЛКАЛНА ВОДА. 

Сподели тази статия с приятел:
ХИГЕЯ УОТЪР ООД
Адрес: бул. Княз Борис I №133, офис 3, Варна, България
Пиши ни във
Вайбър