Количка

Вашата количка е празна.

Може ли водата да е антиоксидант

Водата като антиоксидант

Чували сте за свободните радикали. Знаете, че те са изключително вредни за тялото и, за да ги елиминирате, трябва да снабдявате организма си с повече антиоксиданти. Именно поради тази причина се храните с много плодове и зеленчуци, прекарвате време сред природата…

Но замисляли ли сте се, че водата, която пиете може да е антиоксидант?

Водата като антиоксидант?

Може би не знаете, но водата има един показател – Окислително-редукционен потенциал или съкратено ORP, който е количествен индикатор за способността ѝ да окислява (отнема електрони) или да редуцира (дарява електрони). Водата с положително ORP има способността да отнема електрони от нормалните атоми и молекули и да ги превръща в свободни радикали, тоест тази вода окислява.

И обратното – вода с отрицателно ORP има способността да дарява свободни електрони, тоест действа като антиоксидант.

Коя вода има положително ORP?

Такава е питейната чешмяна вода (с ORP между +300 и +400 mV), но за съжаление такава е и по-голямата част от бутилираните води и филтрираната вода със стандартни филтри. Ето стойностите на някои от различните видове води:

 • Чешмяна вода: +300 mV / +400 mV
 • Минерална бутилирана вода: +200 mV / +300 mV
 • Филтрирана вода със стандартни филтри: +300 mV / +400 mV

Бутилираните води могат да са микробиологично чисти и с високо pH, тоест да са алкални, но изненадващо за повечето хора, те имат високи стойности на ORP. А чешмяната вода, преминала през обикновена филтрираща кана, може да бъде пречистена от примеси като ръжда, хлор, бактерии и тежки метали, но тази вода също е с високо ORP и съответно действа като окислител.

Коя вода има отрицателно ORP?

Такава е йонизираната вода. До скоро единственият начин да си осигурим йонизирана вода със силни антиоксидантни свойства бяха супер скъпите йонизатори. Те действат на принципа на електролизата, като с помощта на електричеството успяват да разделят водната молекула. Големият проблем при тях е изключително високата цена, тъй като се продават на цени от по няколко хиляди лева, допълнително консумират електричество и се  нуждаят от сериозно поддържане на електродите.

Йонизираната вода има силни антиоксидантни свойства, тъй като има отрицателно ORP и дарява свободни електрони. В нея има много енергия и затова много хора я наричат „жива вода“.

За щастие, вече има много по-естествен и изключително достъпен начин да имате всеки ден в дома си йонизирана вода с отрицателно ORP и мощни антиоксидантни свойства.

Как да си осигурите йонизирана вода, за няколко стотинки на литър?

От няколко години на пазара в България предлагаме системите за филтрация, алкализация и йонизация на Hygea Water. Посветихме години на иновация и технологично усъвършенстване в името на това всеки да може да има достъп до не просто алкална вода, а и до такава с истински антиоксидантни свойства. При това всеки ден, у дома, за броени стотинки на литър.

Вариантите са два: 8-степенната Hygea Water System или филтриращата кана Hygea Energy със 7-степенна система за филтрация. Тези уреди не само пречистват водата от ръжда, пясък, хлор, всякакви видове утайки, химикали, нитрати, опасни патогенни бактерии, тежки метали и много други, но и осигурят вода с високо pH около 8.5-9.5, така че да елиминирате лесно киселинните отпадъци от организма си, както и вода с отрицателно ORP и мощни антиоксидантни свойства от порядъка на -200 mV / -100 mV.

И двата уреда работят изцяло без електричество, имат 2 години гаранция и са доказано ефективни за подобряване качеството на водата, която пиете, а от там и на вашия здравословен начин на живот. Повече за тези уреди може да видите тук: www.hygeawatersystem.bg/water-purifiers/

Ползи от водата с отрицателно ORP

Според множество научни изследвания, пиенето на вода с отрицателно ORP може значително да подобри здравословното ви състояние, като ползите са изключително много. Ето само някои от тях:

 • Намаляване на излишното тегло и елиминиране на токсините
 • Нормализиране на кръвната захар и инсулиновите нива
 • Нормализиране на кръвното налягане
 • Подобряване перисталтиката и функциите на дебелото черво
 • Намаляване риска от уринарни инфекции
 • Намаляване риска от астма и респираторни инфекции
 • Намаляване на хроничните болки
 • Подобряване заздравяването на раните
Сподели тази статия с приятел:
ХИГЕЯ УОТЪР ООД
Адрес: бул. Княз Борис I №133, офис 3, Варна, България
Пиши ни във
Вайбър