Количка

Вашата количка е празна.

Как да си осигурите чист въздух у дома и да се предпазите от проблеми

Как да си осигурим чист въздух у дома

Не е нужно вие или някой от семейството ви да страдате от алергии, за да се възползвате от предимствата на чистия въздух у дома. Ежедневните неразположения като сухота в очите, главоболие, астми, дихателни проблеми и умора могат всъщност да са резултат от лошото качество на въздуха в дома ви – и вероятно не го знаете.

Замърсителите на въздуха в помещенията като мухъл, прах, косми на домашните любимци, фините прахови частици и въглеродния оксид, могат да имат сериозни непосредствени и дългосрочни последици за вашето здраве.

Ето защо си струва да отделите време, за да подобрите въздуха, който дишате у дома. За да ви помогнем, събрахме някои простички начини как значително да повишите качеството на въздуха в затворените помещения и да намалите вредните алергени. Прилагани в комбинация, тези техники ще ви гарантират винаги чист въздух у дома.

Обградете се с цветя

Поради способността им да филтрират въглеродния диоксид, някои стайни растения всъщност са известни с това, че пречистват въздуха в помещенията. Поставете няколко саксийни растения в дома си, за да абсорбират токсините и да ускорите производството на кислород.

Проветрявайте редовно помещенията

Застоялият въздух носи със себе си не само лоши миризми. С него дишате повече вредни вещества. Дори да вярвате, че въздухът навън също е мръсен, проветряването на помещенията е едно от задължителните неща, които трябва да правите всеки ден.

Когато проветрявате, въздухът циркулира и в стаята ви идва нов, свеж въздух, който до някъде елиминира замърсителите като мухъл, прах, въглероден оксид.

Почиствайте редовно филтрите на климатиците

Независимо дали използвате климатик постоянно или само в определени случаи, редовното почистване на филтрите ще ви помогне да постигнете значително по-чист и здравословен въздух у дома, тъй като те са причината за много заболявания и редица алергии. Неподдържаните климатици и влагата способстват за развитието на микроорганизми. Един от най-опасните е легионела пневмофила, която причинява легионерската болест. Професионалистите препоръчват почистване на филтъра в началото на всеки сезон, или най-добре всеки месец, ако имате домашни любимци или някакви алергии.

Ароматизаторите – още един замърсител на въздуха

Според проучване, повечето закупени от магазини ароматизатори за въздух и дезинфектанти за въздуха съдържат множество токсични съставки – ацетон, бутан, пропан и формалдехид – всички от които са свързани със сериозни респираторни проблеми. Ето защо преди да прибегнете до вредни химически спрейове и добавки, просто отворете прозореца, за да пуснете в стаята чист въздух и използвайте пречиствател за въздуха.

Инвестирайте в качествен пречиствател на въздуха

Един от най-добрите и най-лесните начини да поддържаме въздуха в дома или офиса си чист и свеж, е като използваме висококачествен пречиствател на въздух, с максимално висок клас ХЕПА филтър. Пречиствателите на въздух засмукват замърсения въздух, прекарват го през няколко видове филтри и освобождават чистия въздух обратно в помещението. Методите на работа и възможностите на различните уреди са различни, което означава, че пречиствателите на въздух не са абсолютно еднакви, затова внимателно анализирайте и проверявайте какво точно купувате.

Най-общо казано, пречиствателите на въздух могат да ви предпазят от най-често срещаните алергени, от вредното въздействие на фините прахови частици, за които толкова много се говори в последно време, могат значително да намалят миризмите в дома ви, могат дори да подобрят имунитета ви, тъй като някои от тях генерират полезни отрицателни йони.

Едно е сигурно: с надежден пречиствател у дома, можете да дишате по-спокойно, знаейки, че семейството Ви е защитено от вредните ефекти на замърсения въздух.

Вижте повече за нашите пречистватели на въздух и как те могат да значително да подобрят качеството на въздуха във вашия дом:
  • 347.00 лв.
  • 249.00 лв.
  • 97.00 лв.
  • 69.00 лв.
  • 59.00 лв.
  • 49.00 лв.
Сподели тази статия с приятел:
ХИГЕЯ УОТЪР ООД
Адрес: бул. Княз Борис I №133, офис 3, Варна, България
Пиши ни във
Вайбър