Количка

Вашата количка е празна.

ORP или какво прави водата наистина полезна

Вече всички знаем, че алкалната вода е добра за нашия организъм. Почти всяка диета, режим или програма за детоксикация се базират на необходимостта от добра хидратация на организма. Нещо повече – навсякъде се подчертават антиоксидантните свойства на алкалната вода с високо pH. Но достатъчно ли е само то, за да бъде една вода антиоксидант?

Всъщност Не! За да има реално антиоксидантно действие, тя трябва да има и отрицателно ORP.

Какво е ORP

ORP, или окислително-редукционният потенциал на водата, е количествен индикатор за способността ѝ да окислява (отнема електрони) или да редуцира (дарява електрони).
Мерната единица е миливолтове (mV), а стойността може да е положителна или отрицателна.

Положителните стойности са лош индикатор

Положителният ORP означава, че водата има способността да отнема електрони от нормалните атоми и молекули и да ги превръща в свободни радикали (със свободни, несдвоени електрони). А натрупването на свободни радикали в организма е изключително вредно за него. Не е изненада за никого, че именно това е причината за над 90% от здравословните проблеми на съвременния човек.

По-висок ORP = вода, която окислява!

Колкото по-високи са стойностите на окислително-редукционния потенциал на водата, толкова по-голям недостиг на електрони има тя. Съответно вместо да неутрализира свободните радикали, тя генерира още и още и в този смисъл тя има функцията на окислител!

Ето как се случва това.

Верижна реакция

Като нестабилни съединения, свободните радикали се стремят да повишат стабилността си, добавяйки си липсващите електрони. За тази цел те непрестанно отнемат електрони от други нормални клетки (окисляват ги), превръщайки и тях в свободни радикали.

Тази верижна реакция на окисляване означава, че колкото и вода с висок ORP да изпием, била тя и с много високо pH (тоест алкална вода), тя няма да ни донесе антиоксидантен или детоксикиращ ефект. Дори напротив!

Коя вода има високо положително ORP

Такава е питейната чешмяна вода (с ORP между +300 и +400 mV), но за съжаление такава е и по-голямата част от бутилираните води и напитки на пазара. Ето стойностите на някои от консумираните напитки.

  • Минерална бутилирана вода: +200 mV / +300 mV
  • Филтрирана вода: +200 mV / +300 mV
  • Газирани напитки: +410 mV и нагоре
  • Енергийни напитки: +460 mV и нагоре

Изненадващо за повечето хора, бутилираните минерални води и филтрираната чешмяна вода имат високи стойности на ORP. Бутилираните води могат да са микробиологично чисти. А чешмяната вода, преминала през обикновена филтрираща кана, може да бъде пречистена от примеси като ръжда, хлор, бактерии и метали. Те могат да са с високо pH, тоест алкални. И все пак да са вредни заради своя висок ORP.

Разпространената заблуда

Горното означава само едно: че дори да си мислите, че филтрираната чешмяна или минералната бутилирана вода, която пиете, ще допринесе за детоксикация на организма ви, грешите. Всъщност е точно обратното. Положително заредените води спомагат окислителните процеси в организма, което е причина за стареенето и за редица съвременни заболявания.

За щастие, решението е просто. За да има водата действително антиоксидантни свойства, тя трябва да притежава отрицателно ORP.

Как отрицателните стойности на ORP помагат?

Отрицателните стойности на окислително-редукционния потенциал на водата са индикатор, че тя притежава свободни електрони за отдаване. Вместо окислител, отрицателно заредената вода е редуктор. С други думи, тя е богата на антиоксидантни свойства. Нейните молекули притежават способността да даряват електрони, да неутрализират свободните радикали и да ги изхвърлят от организма.

Коя вода има нисък ORP

Всъщност всички телесни течности в човешкия организъм имат отрицателно ORP. За да трансформира организма, течностите с положителни стойности на ORP, в него се извършват редица метаболитни процеси, което изразходва допълнително количество енергия, докато тези течности се трансформират в такива с отрицателно ORP.

Затова е препоръчително да му доставяте отрицателно заредена вода. Но как да си я набавите, след като и бутилираните, и филтрираните с обикновени кани чешмени води в общия случай са окислител?

Намалете ORP на водата – сами и у дома!

Посветихме години на иновация и технологично усъвършенстване в името на това всеки да може да има достъп до не просто алкална вода, а и до такава с истински и доказани антиоксидантни свойства. При това всеки ден, у дома, за броени стотинки на литър.

Затова създадохме ефективни и удобни за ползване във всеки дом системи за филтрация и алкализация на вода HYGEA WATER. С тях домакинствата лесно трансформират чешмяната вода в истинска антиоксидантна вода.

Какво прави нашите системи уникални

Те са различни от другите системи за филтрация, алкализация и йонизация на вода, тъй като се фокусират върху един нерешен досега проблем: този с високия ORP на питейната вода. Нашите продукти надграждат традиционното пречистване на водата и достигат до ново ниво на истинската и трансформация.

Резултатът е пречистена, обогатена, вкусна алкална вода с детокс ефект.

Продуктите Hygea Water

Както видяхте, разликата между окислител и антиоксидант се крие именно в способността на водата да елиминира свободните радикали. Колкото една течност има по-ниско ORP, толкова тя е по-полезна за вашия организъм. Затова нашата иновативна система е базирана върху намаляване на ORP на водата. Топ продуктите ни – 8-степенната система за филтриране, алкализиране и йонизиране на водата HYGEA WATER SYSTEM с капацитет 12 литра и нашата кана за филтриране, алкализиране и йонизиране на водата HYGEA ENERGY с капацитет 3.5 литра правят точно това:

  • HYGEA WATER SYSTEM успява да понижи ORP на чешмяната вода от +300 mV / +400 mV до около -200 mV / -100 mV.
  • HYGEA ENERGY успява да понижи ORP на чешмяната вода от +300 mV / +400 mV до около  -100 mV / -50 mV.

Така водата, обработена и обогатена с нашите системи има мощни свойства да отдава електрони и да НЕУТРАЛИЗИРА СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ във вашето тяло. Такава вода може донякъде да ви предпазва от вредните ефекти на стареенето на клетките и редица болести.

И двата уреда работят изцяло без електричество, имат 2 години гаранция и са доказано ефективни за подобряване качеството на водата, която пиете, а от там и на вашия здравословен начин на живот.

[thrive_leads id=’172404′]

Сподели тази статия с приятел:
ХИГЕЯ УОТЪР ООД
Адрес: бул. Княз Борис I №133, офис 3, Варна, България
Пиши ни във
Вайбър