Количка

Вашата количка е празна.

Какво трябва да знаем при избора на вода

H2O

Чистата вода – електролит, енергия и носител на информация.

Много болести могат да се повлияят добре или да се излекуват само с чиста вода. Поемането на изобилно количество качествена вода забавя процеса на старенеето, предпазва и облекчава страдания като артрит, камъни в бъбреците, запек, артериосклероза, затлъстяване, глаукома, катаракта, диабет, хипоглекемия и много други.  Да разгледаме какви видове води се предлагат:

Изворна Вода

Изворната вода идва от подземни или наземни извори. Има различно минерално съдържание. Изворната вода е добър вариант за пиене, като се препоръчва да е с по-ниско минерално съдържание, от подземен извор и да има pH от 7.0 нагоре (вижте на етикета й).

Минерална вода

Минералната вода съдържа минерали или други разтворими вещества, които променят нейния вкус и й придават лечебна стойност. Продължителната употреба на минерална вода крие и своите рискове. В някои има прекалено много флуор, който разрушава емайла на зъбите и ги прави чупливи. Други са прекалено силно алкализирани и предизвикват разхлабване. Въпреки качествата си, минералната вода не бива да се пие постоянно, както и не е добре да бъде съхранявана в пластмасови бутилки (заради опасните и вредни вещества, които се отделят от тях, когато се съхраняват на топло). Също така тя трябва да се комбинира и с друг вид вода, за да се балансира минерализацията в организма.

Дестилирана вода

Дестилираната вода е чиста Н2О вода. Тя не уврежда тъканите, разтваря отпадъчните продукти от клетката и елиминира токсините. Дестилираната вода разтваря и неорганичните минерални вещества. Тя обаче, изсмуква в малки количества и органичен калций от организма, за което трябва да сме внимателни. Ако консумираме достатъчно плодове и зеленчуци,  няма опасност от този страничен ефект. Препоръчително е, при силно интоксикирани организми, да се консумира повече дестилирана вода в периода на пречистване. За да се коригират отрицателните качества на дестилираната вода, може да се изкисват различни билки и плодове във водата, чрез които тя може да стане органична. Не се препоръчва постоянната употреба на дестилирана вода, както и дестилирана вода, която е стояла дълго време в пластмасови бутилки.

Чешмяна вода

Източниците, от които идва водата в чешмите ни, са подземни води или наземни източници: язовири, езера или реки. Водата от тях преминава през пречиствателни станции, в които се филтрира и пречиства допълнително чрез химикали. И в нея съществуват определени количества допустими, според законодателството, замърсители. Всъщност проблемът е, че много отдавна чешмяната вода не е това, което е била. В момента тя мирише на хлор, има неприятен вкус, тръбите по които идва до нас са стари и ръждясали. А ако я спрат за малко, което се случва много често, теква ръждиво-жълто-кафява течност.

Филтрирана (пречистена) вода

С филтрирането на вода се премахват химикали, тежки метали, бактерии, вируси и др. За да бъде наречена една система пречистваща, то тя трябва да премахва над 99.75% от бактериите във водата. Най-популярните методи за пречистване на вода са: филтрите с активен въглен, филтрите с твърд водороден блок, пречистването чрез обратна осмоза. Например Hygea Water System, без никакво електричество, капка по капка, бавно и естествено, трансформира обикновената чешмяна вода в абсолютно чиста, минерализирана, алкализирана и намагнитизирана вода с изключително качество, точно такава каквато майката Природа я е създала.

От колко вода имам нужда на ден

Всеки човек има нужда от различно количество вода на ден, в зависимост от това каква дейност извършва, на каква възраст е, колко килограма тежи.
Потребността ни от вода и течности е различна и зависи от много фактори – тегло, възраст, начин на живот, активно ежедневие, хранене. Потребностите от вода при мъжете са по-големи от тези на жените, поради разлики в телесната маса и телесния състав.
Мъжете обикновено консумират повече вода от жените. Другите течности не са добър заместител на водата. Газираните напитки, кафетата и соковете не може да заменят безценната здравословна сила на водата.

Водата е жизненоважна и за състоянието на кожата, косата и ноктите. Дехидратацията състарява кожата и води до по-бързо образуване на бръчки, лишава косата от блясък и еластичност.

Последни проучвания сочат, че водата помага срещу ежедневния стрес, на който са изложени хората. Едва 30% от хората осъзнават този факт, но последни проучвания на германски учени са категорични, че една студена чаша вода може да направи чудеса, след като сте се изнервили. Водата подобрява дейността на нервната система и засилва притока на кислород в кръвта – дейности, които се затрудняват, след като продължително се излагаме на стрес.

Водата отнема негативната енергия не само като я пием, но и като се  къпем. Според алтернативната медицина, водата отмива лошите чувства, негативните влияния, стреса, страха, енергийното замърсяване.

До какво може да доведе ниската консумация на вода?

Липсата на достатъчно вода в организма може да доведе до множество здравословни проблеми. Ето някои от тях:

  • Главоболие, световъртеж
  • Ниско или високо кръвно налягане
  • Проблеми с бъбреците и черния дроб
  • Храносмилателни смущения и наднормено тегло
  • Гастрит, язва, запек
  • Посърнала и състарена кожа

Около 40% от необходимата за организма ни вода, ние си добавяме от храната, която консумираме, особено от пресните плодове и зеленчуци. Останалото трябва да си го набавим под формата на чиста вода. Основно и най-важно правило за всеки човек е да пие вода през целия ден, независимо дали изпитва жажда или не. Някои хора твърдят, че не харесват вкуса на водата или просто не са жадни. Това е поради качеството на водата и липсата на навик тя да се консумира, но колкото по-често пиете вода, толкова и повече ще ви се допива и ще се чувствате по-добре.

Ако искате вашата вода да е наистина кристално чиста, без хлор, флуор, ръжда, пясък, утайки, вредни бактерии и с алкално pH, тогава се доверете на изпитаното качество на  продуктите от серията HYGEA WATER

Сподели тази статия с приятел:
ХИГЕЯ УОТЪР ООД
Адрес: бул. Княз Борис I №133, офис 3, Варна, България
Пиши ни във
Вайбър