Количка

Вашата количка е празна.

Алкалната вода – здраве и живот

kakvo

Алкалната вода подобрява обмяната на веществата, укрепва имунитета, забавя процесите на стареенето, намалява риска от отравяния и злокачествени образувания.

При алкалната вода молекулите формират групи от по 5-6, тъй като повърхностното и напрежение е значително по-малко. В обикновената вода групите са от по 10-13 молекули. По този начин, алкалната вода навлиза в тъканите много по-лесно и ефективно, разтваря най-трудно достижимите токсини и изчиства организма. Тя е физически начин, който подпомага неутрализирането на токсини и киселини, хидратира организма и поддържа алкална кръвта. Експертът по детоксикация Даниел Рийд твърди, че алкалната вода действа като детоксикатор и неутрализира ежедневното ни замърсяване с токсини.

Потенциалът за намаляване на окисляването(ORP) на алкалната вода, който характеризира енергията на електроните, е близо до потенциала на телесните течности. Тогава жизненоважната енергия на организма не се използва за корекция на енергията на електроните. Това означава, че тази вода незабавно се приравнява и включва в жизненоважната дейност на организма.

Алкалната вода е физически антиоксидант. Както е известно, свободните радикали са части от молекули, които се образуват по време на жизненоважните функции на организма, когато има окислителни реакции. Тяхната цел е защитата на организма от бактерии и вируси и унищожаването на клетки с деформации.

Ако има излишък от свободни радикали те много активно и агресивно атакуват съседни молекули, с цел да възстановят липсващите електрони. По този начин, свободните радикали стимулират неконтролируеми химични реакции, могат да деформират или дори да убият клетки, и създават благоприятна среда за развитието на ракови заболявания, хронични възпаления и други болести.

Алкалната вода играе важна роля в разграждането на храните. Известно е, че с напредването на възрастта киселинността на организма нараства. Един от вторичните негативни ефекти от това е увреждането на стомаха и неспособността му да отделя солна киселина, необходима за пълното разграждане на храната. Консумацията на алкална вода стимулира намаляването на стомашната киселинност, т.е. стойността на рН индексът се увеличава. Когато се възстанови стойността на рН индекса и достигне до 4,5 стомашните стени започват да произвеждат солна киселина, и се възстановява необходимата стомашна киселинност. Това предизвиква като контрареакция производството на солен хидро-карбонат, който подкрепя кръвните алкални резерви влизайки в кръвообращението. По този начин алкалната вода стимулира киселините секреции на стомаха и в същото време увеличава размера на алкалните буфери, които са особено важни за намаляването на киселинността на организма.

Високите здравни индекси в Япония и Южна Корея изненадват света през последните 30 години. От голямо значение са съвременните технологии за подобряването на качеството на водите, но е интересен факта, че едно от всеки пет семейства в Япония пие алкална вода ежедневно. И всяка година потребителите на алкална вода се увеличават с един милион. Много болници в Япония и Южна Корея използват алкалната и киселата вода вместо скъпи лекарства и антибиотици.

Най-важното нещо в тази здравна революция, е фактът, че задвижващата сила не е фармацевтична компания или медицинска институция, а хората. Хората, които сами избират как да се грижат за здравето си.

Никой не оздравява само с приказки за здравето. Здравето е факт, когато правим нещо за него”. (Иън Блеър Хамилтън)

Сподели тази статия с приятел:
ХИГЕЯ УОТЪР ООД
Адрес: бул. Княз Борис I №133, офис 3, Варна, България
Пиши ни във
Вайбър