Количка

Вашата количка е празна.

Какво е PH и защо е добре да пием алкална вода?

PH

Заради начинът ни на хранене, повечето модерни хора страдат от киселинност. Съвременната диета съдържа в по-голямата си част храни, които оставят киселинни остатъци в организма. И, точно както киселинният дъжд действа на една гора, небалансираните нива на pH могат бавно, но сигурно да разяждат нашето тяло и да доведат до множество здравословни проблеми.

Ето някои ранни признаци на излишни киселини в тялото:

  • Отпадналост сутрин и мигрена.
  • Затруднено концентриране и запаметяване.
  • Раздразнителност.
  • Прекалено мазна кожа при събуждане, обилно потене при леки напрягания.
  • Лош дъх и обложен език рано сутрин.
  • Затруднено храносмилане. Събуждане по няколко пъти нощем.
  • Болки в тялото, мускулите, схващания.

Какво е рн и защо е добре да пием алкална вода?

Съкращението рН идва от френското peur Hydrogene, което означава “за водорода”, т.е. мярка за количеството водород в течността. Говорим не за алкализиращи или киселизиращи химикали в течността, а за количеството водородни атоми.

Защо това е толкова важно? Водородът е нашето гориво, той лекува, той е най-важното хранително вещество за нас, което осигурява нашата жизнена сила! Нивото рН показва количеството водород в течността, затова рН измерва жизнената сила, която можем да получим от съответната течност.

Когато във водата има електрическа енергия, тя кара водорода да приема една от двете форми – водород с положителен електрически заряд (киселинна вода) и водород, който се съединява с атома на кислорода и получава отрицателен електрически заряд. Това е основният градивен елемент на самия живот. На химичен език той се изписва така: ОН- един атом кислород и един атом водород с отрицателен заряд. Това е йонизирана вода. Тя е заредена с енергия и иска да я „дари” на всеки съответен атом във вашето тяло. Тя се нарича алкална вода.

Въпросните йони имат способността да ускоряват химическите реакции на другите минерали във водата. Нищо в телата ни не може да се случи без химична реакция, а химичната реакция може да възникне само когато „електричеството” между два атома е съвместимо.

Кой печели тази битка между йоните? Всеки път киселината – телесните ни киселини, превземат и унищожават тялото след смъртта ни. Но те правят това много, много години преди да умрем. Даже сега! Разяждат, разрушават, разлагат, изгарят, окисляват. Всичко това е естествена част от уравновесената обмяна на веществата. Животът, който познаваме, е вътрешна битка между положително заредени атоми (йони) и отрицателно заредени атоми (йони). Със същия успех, но с по-малка точност можем да кажем, че животът е битка между киселината и основата. Точно за това се отнася рН.

Най-лесният начин да възстановите киселинно алкалния си баланс е като пиете алкална вода

Алкалната вода е отрицателно заредена и е антиоксидант. Антиоксидантите намаляват клетъчните и ДНК увреждания, причинени от радикалите. Пиенето на йонизирана алкална вода може да помогне за неутрализирането на киселини и да изчисти свободните радикали от тялото. Алкалната вода може да неутрализира киселинността в тялото, причинена от стрес, съвременните диети, замърсяването на въздуха и много от бутилираните води. Високата рН в тялото редуцира нуждите от мазнини и холестерол, за да защити тялото от увреждащи киселини. Пиенето на алкална вода освобождава мазнините и може дори да доведе до загуба на излишно тегло.

Сподели тази статия с приятел:
ХИГЕЯ УОТЪР ООД
Адрес: бул. Княз Борис I №133, офис 3, Варна, България
Пиши ни във
Вайбър