Количка

Вашата количка е празна.

Ползите от водата върху кръвното

kryvno

Добрата новина за хората, страдащи от проблеми с кръвното налягане, е че има решение за подобряването на състоянието им и това е водата.

Кръвно налягане

За хората с високо кръвно налягане – хипертония, трябва да се знае, че тя може да бъде ограничена, а в някои случаи – и предотвратена. Нужна е подходящо изготвена диета, богата на естествени фибри, зърнени храни, зеленчуци, органичен калций и калий – с по-малко месо, мазнини и натрий. До 10 % от приема ни на натрий идва от питейната вода.

 

Вода

Важна обаче е закономерността, тъй като прекалено високите нива на натрий във водата могат да доведат до повишаване на кръвното. Основният метод да избегнете това, е да пиете вода, изчистена от съдържание на натрий. Ако това е невъзможно, то е препоръчително нивото на натрия в питейната вода да не надвишава 20 мг на литър.

 Хипотонията или пониженото артериално налягане се среща значително по-рядко.

Най-честите оплаквания на страдащите от ниско кръвно налягане са загуба на съзнание или неговото значително помрачаване, силно виене на свят при преминаване от седнало в изправено положение, след приемане на храна или дори след незначително физическо натоварване. Установено е, че две чаши вода над всекидневната норма помага налягането да се поддържа на приемливо ниво.

Само по себе си нарушението на функциите на отделните участъци на мозъка, водещо до развитието на хипотония, не заплашва със сериозни последици, но като цяло влияе отрицателно на качеството на живот.

Тези данни за способността на водата да влияе на артериалното налягане значително помагат за лечението на пациентите с изброените нарушения във функциите на мозъка и на тези, при които ниското налягане е обусловено от други причини.

Водата е здраве. Възползвайте се от нея!

Сподели тази статия с приятел:
ХИГЕЯ УОТЪР ООД
Адрес: бул. Княз Борис I №133, офис 3, Варна, България
Пиши ни във
Вайбър