11 невероятни причини да пием вода с лимон

lemon
Задавали ли сте си въпросът защо водата с лимон, както и лимоновият сок като цяло, са задължителна част от повечето хранителни режими с цел отслабване?  Ето причината:

Лимонът е натурален антиоксидант. Въпреки, че лимонът е кисел в организма той има алкални свойства. Месестата му част съдържа органични киселини, пектинови вещества, флавоноиди, витамини, като най-голямо е количеството на витамин С. Най- важните свойства на лимона са антимикробно, антисептично, тонизиращо, антивирусно и диуретично.

В случая нас ни интересува най- вече диуретичното и прочистващо действие на лимона, тъй като те имат отношение към отслабването и премахването на целулита. Лимоните са много ефективни диуретици и помагат на организма да отдели излишните течности. Освен това те имат способност да детоксикират, а както знаете има връзка между натрупването на токсини в организма и целулита. Сега ще ви дам няколко причини да пиете топла вода с лимон сутрин на гладно:

Когато се събудим сутрин имаме нужда да хидратираме тялото си и да се изчистим от токсините. Едно от най-добрите средства е именно водата с лимон на гладно. Тази „домашна лимонада“ще утоли жаждата ни, ще ни освободи от отровите и ще ни зареди с енергия за предстоящия ни ден. Това е нещо лесно, което не изисква време, а ползите за тялото ни са огромни.

11 ползи от пиенето на вода с лимон

1.  Водата с лимон осигурява на тялото електролити, които хидратират тялото.

2.  Топлата вода с лимон помага на храносмилането, тъй като лимонът съдържа лимонена киселина. Тя взаимодейства с други  ензими и киселини, които стимулират секрецията на стомашен сок и храносмилането.

3.  Черният дроб произвежда повече ензими от водата с лимон, отколкото от която и да било друга храна или напитка.

4.  Лимонът изчиства черния дроб като му помага да се освободи от токсините.

5.  Топлата вода с лимон подпомага естественото движение на червата.

6.  Прочиства кръвта, кръвоносните съдове и артериите.

7.  Водата с лимон е незаменима за  нормалната обмяна на веществата. Лимонът е мощен антиоксидант, който предпазва организма от свободните радикали и укрепва имунната система.

8.  Редовното пиене на вода с лимон ще подобри състоянието на кожата.

9.  Водата с лимон е полезна за бременните жени. Лимоните са заредени с витамин С, който действа като адаптоген и помага на организма да се справи с вирусите. Освен това, витамин С помага за образуването на костната тъкан на плода. В същото време, поради високото съдържание на калий, сместа от вода и лимон подпомага формирането на мозъчните клетки и клетките на нервната система на бебето.

10.  Водата с лимон облекчава стомашните киселини. Затова, смесете една чаена лъжичка лимонов сок в половин чаша вода.

11.  Водата с лимон помага  за отслабването. Лимонът съдържа пектини, които подтискат глада. За още по-голям отслабващ ефект, добавяйте и малко мед.

Как и кога да пием вода с лимон?

Вода с лимонПървото нещо, което трябва да направим сутрин на празен стомах е да си приготвим тази лесна, но чудодейна напитка. Напълнете половин чаена чаша преварена вода или чиста филтрирана алкална вода, като тази от Hygea Water System. Водата трябва да е топла, но не и гореща. Изцедете половин лимон и го смесете с водата. След като изпиете лимонената вода, изчакайте поне половин час преди да пиете кафе или да закусите.

Пийте водата с лимон със сламка или, след като я изпиете, изплаквайте устата с вода. Причината? Лимонената киселина уврежда зъбния емайл.

Comments are closed.

Scroll to Top