Количка

Вашата количка е празна.

6 причини да пиете повече вода през зимата

winter

Защо водата е толкова важна за организма – не само, когато ни е горещо, но и въобще?

Студеният вятър е суров към тялото, а водата помага на организма да се справи с ниските температури. При това – не само в една посока. Ето ви цели шест причини да не пропускате да пиете редовно вода през зимните месеци:

1. По-чиста кожа

Ако тялото не получава достатъчно вода, то търси начин да се отърве от нечистотиите и обикновено те “избиват” по кожата. Пиенето на вода пречиства, а липсата на живителната течност принуждава тялото да търси друг начин да се отърве от тях – обикновено през порите на кожата. От друга страна пиенето на вода ще ви осигури по-чиста и по-здрава кожа.

2. По-добро храносмилане

Консумирането на вода всеки ден спомага за по-добро храносмилане. През зимния сезон много от нас натрупват излишни килограми. Пиенето на вода ще ви помогне в редуцирането на допълнителните килограми и за правилното обработване на храната.

3. Енергия

Знаете ли, че причина номер едно за чувство на обща отпадналост през деня е дехидратация? Ако сте от хората, които имат нужда от кафе по средата на деня, може просто да страдате от липса на течности. Без необходимите количества, фунцкиите на телата ни се забавят и използват повече енергия. По този начин пиенето на вода ще помогне да се чувствате по-енергични през студените, зимни дни.

4. Срещу допълнителните килограми

Много често мозъците ни бъркат жаждата с глад, което ни кара да хапваме дори и когато нямаме нужда. Ако се чувствате гладни малко след като сте се нахранили, може би е добре да изпиете чаша вода, преди да грабнете нещо малко и калорично.

5. Детоксикация

Пиенето на вода помага за детоксикацията на тялото. Тя пречиства тялото и ни дава енергия. Сред всички други причини, тази е най-важната през зимните месеци, когато имаме навик да не се движим особено много и да изхвърляме вредните вещества с пот, както се случва през топлите дни.

6. “Губене” на вода

Само защото не се потим толкова много обаче, не означава че не “губим” вода. През зимата водата се изпарява чрез дишането. Можете да я видите – когато издишате навън в студения въздух. Това пък води до дехидратация – и да, всички по-горни точки.

Освен това пиенето на вода през зимата ще помогне да сте по-здрави и за по-добра имунна система.

Сподели тази статия с приятел:
ХИГЕЯ УОТЪР ООД
Адрес: бул. Княз Борис I №133, офис 3, Варна, България
Пиши ни във
Вайбър