Лекарите за алкалната вода

Концепцията за алкално киселинен дисбаланс като причина за болести не е нова.

Ето какво споделят за нея някои световно известни лекари :

“Причината за всички болести е автоинтоксикацията (autotoxication) т.е. натрупване на киселини в организма. Днес ние се отклоняваме от здравето си точно пропорционално на намаляване на алкалите поради консумиране на киселинно формиращи храни в твърде голямо количество… Да се каже това, може да изглежда странно, че причината за всички болести е една и съща, без значение какви са безбройните видове наименования, но в края на краища това се потвърждава.” – д-р Уилям Хауърд Хей (Howard Hay, M.D).

”Безбройните имена на заболяванията са без значение. От значение е, че те всички идват от една и съща основна причина… твърде много киселинни отпадъци в тъканите на организма.” – д-р Теодор А. Барооди (Dr. Theodore A. Baroody).

“Между лекарите е общо прието, че здравото и чисто дебело черво е една от ключовите предпоставки на здравото тяло, както и това, че повечето здравословни проблеми и болести възникват заради киселата среда в тялото и замърсеното дебело черво. Водата е най-важна за здравето ни. Пиенето на „полезна вода“, предимно твърда вода, която съдържа достатъчно количество калций и магнезий, поддържа оптималната алкална среда и pH на тялото.” Д-р Хироми Шиния – световноизвестен гастроентеролог и основател на колоноскопичната хирургия, който е изследвал над 300 000 пациенти по време на 35-годишната си практика.

„Пиенето на здравословна вода, а не каквато и да било вода, е изключително важно при превенция от заболявания, но и за поддържане на здравето ни. Това важи особено в днешното преокислено общество на 21. век.“ Д-р Хорст С. Филцер, бивш главен хирург на сърдечно съдовата система в Кембриджката болница на Харвардския лекарски факултет.

“Недостига на кислород и ацидозата вървят ръка за ръка: там, където се среща едното, там се среща и другото. Раковите тъкани са кисели, здравите тъкани са алкални.“ Д-р Отто Варбург, химик, носител на Нобелова награда.

Създаването на добра среда в организма води до повишаване на имунната ни защита, а от там до изцеление от много болести.

Hygea Water System обогатява чешмяната вода с натурални алкални минерали като калций, магнезий и над 20 други, които обикновено се филтрират от другите системи на пазара. Така тя успява да повиши алкалността /pH/ на чешмяната вода с близо 30%, като по този начин я прави много силен антиоксидант, тоест много по-здравословна и полезна за организма.

Scroll to Top