Количка

Вашата количка е празна.

Витамин С – спасителят на кожата след лятното слънце

vitamin_c

Всички обичат слънцето … То повишава настроението, тонизира и оставя на кожата ви онзи здравословен загар, който ще ви радва чак до първите зимни месеци. Да, но слънцето и особено UVA и UVB лъчите могат да предизвикат изгаряне, преждевременно стареене на кожата,  отслабване на имунната система, фотоалергични  реакции и дори рак на кожата.

Какво да правим?

Има толкова много невероятни природни продукти за грижа за кожата и етерични масла, които могат да третират уврежданията на кожата, да увеличат производството на колаген и да накарат кожата ви да изглежда наситена и блестяща. Една от тези прекрасни съставки е витамин С!  Този богат на антиоксиданти спасител  за кожата  е идеален не само за зряла кожа, но и за видимо повредена  от излагане на UV лъчи, както и  при дехидратация и белези.

Може ли да намалим щетите от слънцето с Витамин С

vit c

Едно от най-добрите свойства на витамин С е да ограничи щетите, причинени от прекомерното излагане на UV лъчи.  Витамин С не е “слънцезащитен”, защото не абсорбира светлина в спектъра на UVA или UVB лъчите, той има  антиоксидантна активност и предпазва от UV- увреждания, причинени от свободните радикали.

Какви са ползите за кожата от витамин С?

Може да увеличи производството на колаген:

sun damage

С напредването на възрастта нашата кожа става по-предразположена към оксидативно увреждане, което променя структурата на кожата ни. По време на този процес на стареене, нашата кожа също започва да намалява производството на колаген. Богатият на антиоксиданти витамин С може да ви помогне да регулирате производството на колаген и да поддържате външния слой на кожата си.

Може да намали появата на бръчки:

Локалното приложение на витамин С е доказано с течение на времето, то може  да намали бръчките, да намали увреждането на протеиновите влакна, да увеличи производството на колаген и  също така да намали грапавостта на кожата.

свежа кожа

Може да овлажнява сухата кожа:

Витамин С е съставка за грижа за кожата, която лесно се абсорбира в кожата. Установено е, че тази аскорбинова киселина намалява транс-епидермалната загуба на вода в кожата, позволявайки й да задържа влагата. Тя е силно овлажняваща съставка, идеална за всеки със суха или чувствителна кожа!

Как да си набавим Витамин С само за  кожата?

Витамин С в кожата обикновено се транспортира от кръвта. Транспортните протеини, специфични за Витамин С , се откриват в клетките във всички слоеве на кожата . Кератоцитите или първичния клетъчен слой бързо транспортира витамин С, и компенсира ограниченото кръвообращение. Плодовете и зеленчуците , както и хранителните  добавки с витамин С ефективно повишават нивата на витамин С в кръвта. Но, когато кръвните нива на витамин С са наситени в тялото, концентрациите на витамин С в кожата вече не се увеличават и не можем да си набавим нужното за нашата увредена  кожата. Ето защо е важно да третираме кожата си локално с Витамин С.

5438296-1414192680

Как ежедневно, бързо и здравословно да набавяме витамин С локално на нашата кожа?

А чували ли сте, че може да се къпете дори с вода обогатена с витамин С? Да, можете и освен това водата обогатена с Витамин С елиминира хлора във водата и всичките му вредни влияния върху кожата и белите дробове.

Ние сме особено горди с нашия Душ Hygea Aroma Spa с Витамин С, който предлага целенасочено решениe за набавянето на витамин С за вашата кожа ежедневно и приятно. Вижте повече за този продукт – ТУК.

Източници: lpi.oregonstate.edu, nourishedlife.com.au
Сподели тази статия с приятел:
ХИГЕЯ УОТЪР ООД
Адрес: бул. Княз Борис I №133, офис 3, Варна, България
Пиши ни във
Вайбър