...

Знаете ли какво всъщност пиете и ядете?

kakvo

Чудим се все по-често защо млади хора и деца боледуват от болести, присъщи за възрастни. Замърсена околна среда, вредни хранителни навици, стресови ситуации – всички тези фактори влошават човешкия метаболизъм.

Целта на храната е да осигури енергия за развитието и растежа на организма. Разликата между добра и лоша храна се измерва в количеството вредно съдържание за организма, размера и вида на отпадъците. Колкото по-високо е качеството на храната, по-малък е размерът на киселинните отпадъци, които се образуват и по-голямо количеството на минерални, алкални продукти, които неутрализират киселините. Когато избирате хранителни продукти, никога не забравяйте, че алкалните елементи пречистват организма, а киселинните му вредят. Една от гаранциите за здраве е балансът между киселини и основи.

За съжаление в модерната храна преобладават киселинните елементи. Това са месо и неговите субпродукти, продукти от бяло брашно, кафе, алкохол, индустриални натурални сокове, риба и морски продукти, хляб, бонбони, яйца, газирани напитки и много други. Списъкът с алкални продукти за съжаление е много по-кратък: пресни плодове, зеленчуци, салати, картофи, не газирана минерална вода… Ясно е, че е трудна задача поддържането на баланса само чрез храната. А съхраняването на твърдите киселинни отпадъци (като холестерол, мастни киселини, пикочна киселина и нейните соли, камъни в бъбреците, сулфати и фосфати) ускорява процеса на стареене. На местата, където организмът ги складира, се влошава кръвообръщението и потокът кръв към жизненоважни органи е недостатъчен. И това е причината за много болести. Ключът към доброто здраве и дълголетие, е в способността на организма да неутрализира и премахне тези отпадъци.

Алкалната вода, разгражда по натурален път тези отпадъци и организмът ги изхвърля чрез бъбреците.

Предположението, че основата неутрализира киселината не поражда никакво съмнение. Ето един прост пример: Когато пипаме месо ръцете ни се омазняват и стават лепкави. Ако ги измием само с вода няма да успеем да премахнем мазнините, които имат кисел произход. Когато използваме сапун, който е алкален продукт, ръцете стават чисти. Свикнали сме да се грижим за тялото си отвън, но не обръщаме внимание на мръсотията, която се съдържа в органите ни.

Много хора страдат от болки на различни места в организма. Често причината за тези болки е натрупването на киселинни отпадъци. Всеки организъм съхранява киселинните отпадъци по различен начин. Симптомите на болестта ни показват къде се съхраняват отпадъците. Важно е да знаем, че всички храни, по-здравословни или по-лоши, по-скъпи или по-евтини, образуват киселинни отпадъци и тяхното акумулиране е главната причина за различни дегенеративни болести при възрастните хора.

Следователно не е изненадващо, че с намаляване на киселинни отпадъци натрупани в организма, стимулираме доброто здраве.

Scroll to Top