...

За хлора, флуора и другите “добавки” във водата ни

 хлор

Хлорирането на питейната вода е добавяне на вещества, които са вредни за човешкото здраве. Освен него, друга опасност са микроорганизмите във водата, но сега ще говорим за хлорирането. То произвежда широк диапазон от хлорни съединения с канцерогенни и други причиняващи болести свойства.

Неохотно, дори органите по здравеопазване днес признават, че има проблем със здравето, но те преиначават този факт, съсредоточавайки се само върху трихалометаните (THMs). Това са много малки химични съединения, състоящи се от един въглероден атом със закачени няколко хлорни или бромни атоми. Най-разпространения от тях е хлороформът (trichloromethane), който се явява канцерогенен за мишките и плъховете. Ние не можем да се защитим от THMs, който се абсорбира от кожата, ако си вземаме душ или плуваме в басейн с хлорирана вода. Горещият душ може да повиши нивото на THMs в кръвта 10 пъти повече от пиенето на кварта (1.14 л) хлорирана вода.

Докато много изследвания са открили връзка между хлорираната вода и вторично хлорираните продукти и увеличаване рисковете от рак, особено рак на пикочния мехур, това най-вероятно е само върхът на айсберга. Асоциацията за борба с рака на пикочния мехур казва за THMs, че те са относително безопасни, защото се изхвърлят от организма. Но главната вреда за здравето е предизвикана от хлорни съединения с дълга верига, които остават в организма.

Всички или болшинството хлорни органични съединения, които са били тествани показали, че са вредни за здравето. Факт е също, че нашият черен дроб не е пригоден да неутрализира хлорните химикали. Разглеждането на всички тези факти заедно, води до неизбежното заключение, че хлорираната вода уврежда нашето здраве до голяма, макар и неизвестно до каква степен.

Съсредоточавайки се само върху THMs, здравните органи твърдят, че антимикробните ползи от хлорираната вода са много по-големи от опасностите за здравето и че няма друга разумна алтернатива за обезопасяването на водата. Е, как водата, която причинява рак и навярно има принос за още редица хронични заболявания, е безопасна! Има хиляди водо-преработвателни заводи в Европа, които осигуряват безопасна вода без хлор, използвайки озон, ултравиолетови лъчи, мембранни филтри, бавни пясъчни филтри. Разбира се, това ще бъде първоначално по-скъпо струващо, отколкото хлорните инсталации, но намаляването на хроничните заболявания ще бъде незаменимо по-евтино за отделния индивид, а също и за обществения джоб.

ВНИМАНИЕ ФЛУОРИД! НЕПОДХОДЯЩА ВОДА ЗА ДЕЦАТА ВИ!

Знаете ли, че има забрана за употребата на 12 вида минерална вода в детските заведения в цялата страна? Причината – високото съдържание на флуорид, което не е подходящо за ежедневна употреба от децата. Допустимото количество флуорид, което се съдържа във водата, трябва да бъде до 1, 5 милиграма на литър. Дори това количество е много вредно и пагобно за детския огранизъм. Ако не искате детeто ви да развие зъбна флуороза и забавяне в развитието, не давайте такава вода. Тя дори не е подходяща в големи количества и за вас. За съдържанието на флуорид може да проверите на етикета. Отбелязано е с “F”.
Натриевия флуорид е отпадъчен продукт от алуминиевата промишленост. Той е токсичен и го слагат в отровата за плъхове. А сега си вижте съдържанието на пастата за зъби! А, и там го има. На етикета изрично трябва да пише, че ако дете до 6 години погълне по голямо количество от пастата, трябва да го заведете веднага на лекар. Това е точно заради токсичния натриев флуорид. Потърсете паста за зъби без флуорид. В Щатите има изкуствено флуориране на водата, което е престъпление срещу човечеството. Това се прави, за да може алуминиевите заводи да се отърват от отровата натриев флуорид, който уж помага против кариес.  В България за щастие няма изкуствено флуориране на водата.

А какво да кажем за пластмасовите бутилки, които често си купуваме?

В тях се съдържат бисфенол А (BPA) и фталати, които са промишлени химикали и съединения. Тези химикали попадат във водата ни и е доказано, че увеличават риска от сърдечносъдови заболявания, репродуктивни проблеми, рак и други заболявания.

Минерални, трапезни, изворни води… всички те достигат до нас в пластмасови бутилки и туби. Няма как да знаем как и къде били съхранявани, в какви условия, дали и колко са били излагани на слънце. Бедата става още по-голяма, когато използваме повторно пластмасовите бутилки. От гледна точка на опазването на околната среда, пластмасовите бутилки отново са вредни.

Така че, замислете се  какво достига до неродените деца в утробата на бременните или до малките бебета с кърмещи майки? Какво точно пием всеки ден – ние и децата ни?  Няма как да се изолираме от света и пазара. Но може да направим друго.

Пийте кристално чиста и полезна чешмяна вода с Hygea Water SystemАко искате изобщо да не консумирате тези вредни елементи, на пазара вече има система, с която можете да пречистите чешмяната вода от всички нечистотии като хлор, флуор, нитрати, пестициди, ръжда, утайки, пясък и много, много други. Дори можете да алкализирате и структурирате водата, така че тя да се усвоява много по-лесно от органзима ви и да разтваря и изчиства натрупаните с годините шлаки и токсини. Всичко това можете да направите, ако ползвате HYGEA WATER SYSTEM. Тя е перфектното решение за всеки дом, офис или медицински кабинет. Не се нуждае от електричество, защото работи на гравитационен принцип и не се свързва към водопровода. Компактна е, лесна за подръжка и употреба и не на последно място е стилна и доста красива.

[av_button label=’ПОРЪЧАЙ HYGEA WATER SYSTEM СЕГА!’ link=’page,161′ link_target=” size=’large’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ custom_class=” av_uid=’av-rj6i’]

Scroll to Top